I helgen var vi och hälsade på någr av våra vänner!! Vi gick ner till sjön och isen var så tjock så den gick att gå på. Vi pimplade efter fisk, men de blev inget napp. Tog en promenad på isen och en o annan snöboll flög i luften.
Till slut blir man ju hungrig så då var det dax för korvgrillning och varm choklad!!
En riktigt härlig utedag!!!
Receptet fick jag tips om att de fanns på majsmjölspåsen! Jag har ändrat lite granna bara...
Du behöver:
2dl majsmjöl
1dl solroskärnor
1/2dl olivolja
2dl kokande vatten
Till garneringen:
Flingsalt
Frön och kärnor
Så här gör du:
Sätt på ugnen 150grader.
Blanda alla ingredienser förutom de till garneringen.
Rör ihop allt till en gröt.
Lägg ut gröten på ett bakplåtspapper i en plåt.
Lägg ytterligare ett bakplåtspapper fast ovanpå och kavla ut tills det blir tunnt och jämt och täcker hela plåten.
Ta bort översta bakplåtspappet.
Strö över saltet och valda kärnor och frön.
När ugnen är varm, ställ in plåten i ugnen och låt den stå i mitten av ugnen i ca: 45minuter.
Se dock till att brödet inte blir bränt.
Vill du ha lite mer färg på knäckebrödet så höj värmen den sista stunden.
Ta ut brödet när det är klart och låt det svalna.
Sedan bryt sönder det i önskade stora eller små bitar!!!
Förvaras tort eller mumsa upp dem direkt ;-)
Eftersom smaken är delad i vår familj gällande fisk så fick det bli två snarlikanade rätter!
Du behöver:
Lax eller torsk (alternativt annan vit fisk)
Fryst hackad chili
Frysta italienska örter
Olivolja
Frysta ärtor
Citron
Ärtor
Salt
Citronpeppar
Så här gör du:
Sätt på ugnen på 200grader.
Koka riset.
Tag fram två former. Häll i lite olivolja i botten och placera önskat antal fiskfileér i formerna. Lax i den ena och torsk i den andra.
Krydda fiskarna och strö över örterna och chilin.
Ställ in i ugnen och låt dem vara inne tills fisken är färdig ca: 10min.
Värm upp ärtorna i en kastrull med vatten, salta lite. De är klara strax innan vattnet börjar koka. Häll av vattnet.
Skiva upp citronen.
Häll av vattnet på riset.
Lägg upp allt på tallriken och servera!!
Betyget blir inte mer än ok då ja önskat att pizza botten hade varit lite mer knaprig och att creme brulén var varm och saknade de krispiga socker skicktet.
Dax för köttbullebak!!
Du behöver:
1000g köttfärs
2 ägg
Ströbröd
Chilipulver
Salt
Peppar
Smör till stekning
Så här gör du:
Blanda köttfärs, ägg, ströbröd och kryddorna. Rulla sedan lagom stora köttbullar och lägg upp på ett fat.
Sätt på plattan och klicka i smör när stekpannan är varm. Sänk värmen till hälften.
När det fräser lite i smöret så är det dax att lägga i köttbullarna.
Jag brukar använda en grillpinsett för att lägga i dem en och en. Vänd den en och en så de får fin stekyta på alla sidor. Eftersom detta blir ganska många köttbullar steker jag dem i en stor stekpanna i två omgångar.
Vid jultider kan man även krydda med lite kanel för att få lite extra julkännsla!!
Detta behöver du:
Mjuka tacobröd
Taco sås chunky salsa
Riven ost
Salami (detta fall med smak av vitlök)
Rödlök
Roccola sallad
Vitlökssås ur taco sortimentet
Mozzarella
Pärltomater
Chilipulver
Vitlök
Nachos chips
Fetaost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200grader och gärna varmluftsfunktionen om du har.
Lägg ut de mjuka taco bröden på en plåt.
Bred ut salsa såsen och lägg på alla tillbehören utan rödlöken, roccola, vitlökssåsen, fetaosten och nachosen.
Låt pizzorna vara inne i ugnen tills osten smält och de börjar se färdiga ut. Du kan känna lite på kanterna om du är osäker, de ska vara lite knapriga.
När pizzorna är klara, lägg på roccola, rödlök och klicka ut såsen, lägg lite tärnad fetaost på och krossa nachosen över längst upp.
Du kan ju självklart byta ut de som ska ligga på pizzan om du är sugen på några andra smaker!!