Idag 25/3 är det våffeldagen och självklart blev det våfflor till middag!!
Även chefen bjöd på våfflor idag på jobbet!
Detta behövs för att göra våfflor på ett enkelt sätt:
Färdig våffelmix
Vatten
Smör
Färska hallon
Grädde
Hallonsylt
Mjölk
Gör så här:
Titta på förpackningen hur mycket mix, vatten och smör du behöver beroende på hur många våfflor du tänkt göra.
Grädda våfflorna.
Tillbehören jag har valt är: färska hallon, vispadgrädde och hallonsylt och mjölk att dricka. Självklart kan man ta vilken sylt och frukt som man gillar bäst!
Du behöver: 500g kycklingfilé 4dl matlagningsgrädde färsk timjan i kruka 1stor röd paprika 1pkt fetaost maizena redning 1stor gul lök olja till stekning 1 kalvbuljong tärning
Ris
Så här gör du: Strimmlar kycklingfileérna och stek dem sedan i oljan. Skiva löken under tiden. När de fått lite färg lägg i löken. Skiva paprikan i halvstora bitar. När löken mjuknat är det dax att lägga i paprikan. Häll i matlagningsgrädden och lägg i buljongen och hackad timjan och låt koka upp. Tycker du att såsen är för rinnig så häll i maizena redning och rör ut. Ta lite i taget. Skulle såsen bli för tjock kan du hälla i lite mjölk.
Koka ris.
Servera med några timjan kvistar och tärnad fetaost på toppen!!
Idag gjorde pappa lunch till mig!
Det blev baconlindad fläskfilé med rosépepparsås, potatisräfflor toppade med krasse och till sist några små goa tomater!!
Häromdagen så fyndade jag en bok på bokrean!! "One more slice" av Leila Lindholm, jag har bläddrat i boken och hittat massor med goda recept!!!
Jag återkommer när jag bestämt vad jag ska testa ;-)